lördag 1 oktober 2016

September 2016 har gått till historien

September var inte mycket bättre än augusti vad gäller soltimmar, vad jag kan se så har vi haft 7 dygn med hygglig produktion under hela månaden. Förlåt, men det blir ytterligare en diagramtyp. SolarWeb har uppdaterat sin sida och den länk jag har här på sidan till månadens produktion, gäller endast för aktuell månad, vilket nu är oktober, så september går inte att komma åt via den.
Ljusgrönt i toppen av staplarna är det vi exporterat.

Lite krasst ska jag kanske säga 5 dygn med ok prod, dvs >=10kWh, men det var relativt soligt även den 17 och 18, så dom får vara med.
Det som är roande är att även om det inte går speciellt bra, så håller vi ändå nästan planen, planen var att vi skulle få ut 161kWh, vi fick 154kWh, vilket "bara" är 4% lägre. Vi ligger fortfarande lite plus på årsplanen, men nu är det bara 5kWh kvar. Försäljningen ligger ganska stadigt på runt 40% även nu när vi producerar "lite", vilket inte var förväntat, men nu så här i efter hand är ganska naturligt. Vi producerar fortfarande mest när vi normalt inte är hemma och förbrukar, då går det på sälj kontot.

I listform blir det så här:
Plan 161kWh utfall 154kWh -7kWh (-4%)
Sålt 62kWh (40%)

Summa sedan maj.
Plan 1393, utfall 1398, +5kWh
Sålt 601kWh (43%)

Nu har vi 66kWh kvar av årsplanen 59 ska ut i oktober (1,9kWh/dygn). Låter ju lite, men jag ska inte vara kaxig den här gången, planen sjunker för att utfallet gör det - det blir nog en tuff månad igen.