måndag 5 juni 2017

Det trycker på lite bättre nu

Som förväntat så får vi nu ut mer ström, har fortf inte fått till online uppföljningen så jag gjorde som på stenåldern, jag gick och tittade direkt på växelriktaren. Kl 08:00 så gav den nästan lika mycket som vårt gamla kWp. Sen hände det som de största kärnkraftförespråkarna använder som argument mot solceller - det kom ett moln och produktionen halverades.
Det ser ut att bli mulet idag, så det blir nog inte så mycket ström idag, men vem vet :-)

Klockan är 10:20 nu och vi har redan maxat ut växelriktaren, 5017W momentant har den gett. Vi har perfekt väder för höga uttag nu. Jag uppskattar det till att vara strax  under 50% moln just nu, kan bli en riktigt bra dag om det håller i sig så här.
Online uppföljningen fungerar nu sporadiskt, den lyckas ladda upp utfallet någon gång ibland iaf. Ser bla att vi fick ut 3,3kWh igår. Vi har redan passerat det idag.
Första dygnet har nu passerat, som ni ser i nästa inlägg så blev det naturligtvis ett nytt produktionsrekord, det skålade vi för.
Växelriktaren är på 5kW, men den kan tydligen ge lite över det momentant, 5017W på förra bilden, men max för dagen blev 5222W

Max DC volt hittills 792V, en bra bit kvar till de 1000V som är max för utrustningen.
Har nu mailat Fronius support angående den dåliga internet uppkopplingen, hoppas dom har något bra svar så jag inte måste börja byta delar, tänker mest på Datamanagern.