onsdag 8 juni 2016

Idag är det väder

Idag är det inte skoj att vara ute. Det blåser storm igen, tror dom sa upp till 25m/s i em. Det regnar och snöar om vartannat och himlen är jämngrå.
Håller panelerna sig på taket idag så kommer dom sitta kvar i alla väder framöver *håller tummarna*, finns risk att det blir alltime low produktion idag igen.

Edit 1: Åkte hem på lunch, huset på jobbet skakar och kvider i stormen, men panelerna ligger tryggt på taket. Vad jag kan se/höra så rör dom sig absolut ingenting... än. Hittills har vi producerat ca 1,9kWh och klockan är strax 13:00. Det positiva (förutom att panelerna är stabila) är att det har slutat snöa och det finns en blå strimma på himlen i norr.
Två bilder från klart.se

Bild 1, varning för vindbyar.



Och bild 2 vindprognosen, se kolumn "Byar".



Edit 2:
Nu är dagen slut, alla paneler sitter fortfarande kvar på taket *phu* Det har blåst riktigt rejält, trafikskyltar i betonggrisar har vält, soptunnor har vandrat och.... ja Ni förstår, det har blåst mycket. Det har varit uppehåll mest hela dagen och det kom lite sol på sen em/kväll oxå. Nu är det 1 timme kvar till midnatt, det produceras ca 40W just nu. På dygnet fick vi ut 5,6kWh, inte helt katastrof ändå, sämst hittills är 3,1kWh.

Det har inte slutat blåsa helt än men nu känner jag mig trygg med att panelerna kommer klara allt som normalt slängs på oss i väder och vind väg. Om det blir något extremt någon gång så får jag oroa mig igen.
Fick ett litet skrämskott vid 13:35, helt plötsligt så blev anläggningen offline och det gick inte att komma åt varken den servern eller servern för bergvärmen. Det blev ilfart hem för att titta, men allt satt som det skulle och det producerades som vanligt. Förmodligen hade vi fått en stömdipp och då la fiberdosan av, den delade inte ut IPnr till routern. Skönt att det inte var på riktigt :-)